Vernieuwen als overheid? Maak slim gebruik van data

De 9de editie van het Beyond Data Event nadert. Op 29 maart 2018 verwelkomen we weer 250+ bezoekers bij het van der Valk in Eindhoven. Voorafgaand aan het event interviewde we Bart Rossieau, CEO & founder van Shintō Labs. Hij vertelt ons onder meer over de toekomstvisie van het bedrijf, welke trends & ontwikkelingen zij bespeuren in de markt en waarom u het Beyond Data event 2018 niet mag missen. Bekijk hieronder het video-interview of lees het transcript:


Wat doet Shintō Labs?

Shintō Labs is een jong softwarebedrijf. Wij helpen overheden te vernieuwen door slim gebruik te maken van data. Dat doen we met een aanpak waarmee de overheid heel snel en in een hele korte tijd prototypes kan ontwikkelen om maatschappelijke vraagstukken op te lossen en die uiteindelijk om te zetten in applicaties om mee te gaan werken.

Waar staan jullie over vijf jaar?

Over vijf jaar, dat is een hele lange tijd in de wereld van technologie en innovatie. We zijn pas anderhalf jaar bezig. Onze grote droom zou zijn is dat wij dat niet voor individuele organisaties doen, maar uiteindelijk kunnen opschalen naar de hele overheid en misschien zelfs internationaal. Dat zou onze droom zijn, dat we over vijf jaar maatschappelijke vraagstukken op internationaal niveau kunnen oplossen.

Welke trends en ontwikkelingen zien jullie in de markt?

De belangrijkste ontwikkeling in de markt die wij zien is dat veel overheden inmiddels wel snappen dat met data en slim gebruik daarvan ze vraagstukken nog beter kunnen oplossen. Daarnaast zien we de trend van privacy en informatiebeveiliging. We zien dat overheden hiermee worstelen maar we merken ook dat wanneer je ervoor zorgt dat het gebruik van data past bij je wettelijke taak en je er altijd voor zorgt dat beslissingen uiteindelijk door mensen genomen worden, dat er meer met data kan dan veel organisaties denken.

Hoe is het om met de gemeente samen te werken?

Met de gemeente samenwerken? Dat is super tof omdat gemeentes bezig zijn met maatschappelijke vraagstukken en dat doet ons hart sneller kloppen. Het is mooi om bij te dragen aan een veiligere, slimmere, mooiere stad of dorp maar we merken ook dat het tempo wat wij als jong bedrijf kunnen ontwikkelen, dat de overheid dat niet altijd kan bijbenen. Ook is er best wat bureaucratie maar als dat uiteindelijk leidt tot het oplossen van een mooi vraagstuk dan vergoed dat veel.

Wat maakt het interessant om partner te zijn van het Beyond Data Event 2018?

Wat het interessant maakt om partner te zijn van het Beyond Data Event is dat het (wat ons betreft) hét data event van de Nederlandse overheid is. Dat komt omdat er sprekers komen van internationale allure. Dit maakt het interessant om te toetsen van hetgeen dat in Nederland doen en hoe zich dat verhoudt tot het buitenland. Iedereen van de Nederlandse overheid die iets met data doet is op het event aanwezig en ook dat helpt bij het uitwisselen van kennis en ervaring.

Waarom moet men op 29 maart naar het event komen?

Als je werkt bij de Nederlandse overheid dan moet je naar Beyond Data komen, vooral om te leren. Niet alleen van de sprekers die er komen uit binnen- en buitenland, maar vooral van je collega’s die allemaal met dezelfde problematiek worstelen en wellicht oplossingen bedacht hebben die jij nog niet weet. Dus kom naar het Data Event om van elkaar te leren!
Bezoek de Beyond Data website  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beyond Data Event website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2023